Zonder dat je het doorhebt, zitten er vele soorten ongedierte in je huis. Spinnen, mieren, misschien ook muizen, ratten of houtworm. Ongedierte hoeft geen overlast te geven, van spinnen en mieren heb je over het algemeen geen last. Zodra er muizen of ratten in je huis zitten, heb je dat vaak snel door, maar andere soorten ongedierte ontdek je vaak te laat, de overlast is dan al aanwezig. Als je overlast ervaart door ongedierte, schakel dan Beestjes Kwijt in!

Beestjes buiten houden

Is het mogelijk om ongedierte buiten te houden? Vaak wel! Hier heb je hoogstwaarschijnlijk wel hulp bij nodig, ongediertebestrijders kunnen je helpen. Ongedierte buiten de deur houden begint bij hygiëne. Je huis schoon houden is heel belangrijk, de meeste soorten ongedierte komen af op rommel, afval en etensresten. Daarnaast zitten er in je muren gaten en kieren, voornamelijk in de buitenmuren. Laat de ongediertebestrijder je huis controleren en de gaten dichtstoppen of er klemmen in zetten. Plaats horren voor je ramen en deuren, zo hou je veel vliegend ongedierte buiten. Door dit te doen, wordt de kans op ongedierte in huis vele malen kleiner. Hou je hiermee automatisch alles buiten? Nee het is geen garantie, maar de kans dat er ongedierte binnenkomt wordt wel een stuk kleiner.

Ongedierte bestrijden

Als je te laat bent met de voorzorgsmaatregelen en het ongedierte al binnen zit, wordt het tijd om actie te ondernemen. Ongedierte weg krijgen is niet makkelijk, vaak is het hardnekkiger dan je dacht. Een plaag bestrijden kan op veel manieren, afhankelijk van de soort. Muizen en ratten zijn het beste te vangen met vallen en gif. Gif is voor de meeste soorten ongedierte een onderdeel van de oplossing. Het klinkt niet zo gezellig, maar je wil ze dood hebben. Er zijn veel middelen te koop die bijdragen aan de bestrijding van ongedierte, maar vaak is het niet de oplossing. Een plaag los je niet zomaar op, hier heb je hulp bij nodig. Neem daarom contact op met je lokale ongediertebestrijder. Doordat zij dagelijks bezig zijn met het verjagen en verhelpen van problemen met ongedierte, weten zij precies welke methodes nodig zijn voor de verschillende soorten ongedierte. Ook als jij niet zeker ben van wat voor ongedierte er zit, weet de bestrijder dit vaak al na een omschrijving van je klachten. Het voordeel van een professionele bestrijder is dat hij niet alleen je probleem zo snel mogelijk verhelpt, maar daarnaast ook tips geeft hoe je het de volgende keer kunt voorkomen. 

Ongedierte herkennen

Er zijn vele soorten ongedierte, met allemaal hun eigen eigenschappen, maar een plaag is toch relatief makkelijk te herkennen. Insectenplagen herken je wanneer er tientallen door je huis lopen of vliegen, hetzelfde geldt ook voor spinnen. Muizen en ratten herken je aan kapotte kabels, afvalzakken en aangevreten voedsel. Daarnaast hoor je ze lopen over je plafond en door de muren. Heb je het gevoel dat er ongedierte in huis zit? Neem dan snel contact op met je lokale bestrijder!