Je kunt je vaatwasser niet meer gebruiken, er komt water uit de gootsteen omhoog en er hangt een vieze lucht in de keuken. Een verstopping kan voor heel veel overlast zorgen, zeker ook in de keuken. Het kan ervoor zorgen dat je de afwas niet meer kunt doen, en vooral de stankoverlast is vaak hardnekkig. Heb je last van een verstopping in de keuken? Neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Arnhem: een vakkundig ontstoppingsbedrijf.

Gootsteen verstopt

Een verstopte gootsteen is veel voorkomend, doordat we er meer doorheen laten gaan dan eigenlijk goed is. Etensresten, vuil en zeep zijn dingen die frequent door de gootsteen gaan. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar op den duur kunnen deze resten zich op gaan stapelen en leiden tot een verstopping. Het is belangrijk om zoveel mogelijk etens- en vuilresten niet door de gootsteen te spoelen, deze horen hier niet thuis en kunnen vast gaan zitten in je leidingen. Vet- en etensresten zijn de grootste boosdoeners als het gaat om gootsteen verstoppingen. Om te voorkomen dat je gootsteen verstopt raakt is het goed om op te letten wat je er door spoelt en daarnaast kun je bij een beginnende verstopping een combinatie van soda en azijn met heet water door de gootsteen kunnen spoelen, dit lost achtergebleven resten op, waardoor de kleine verstoppingen verholpen kunnen worden.

Gootsteen laten ontstoppen

Uiteraard kun je zelf aan de slag om de gootsteen te ontstoppen, met bijvoorbeeld een plopper of een vloeibare ontstopper. Mocht dit niet werken, dan kun je het zeefje in de gootsteen er uit halen en goed reinigen of de sifon verwijderen en deze en de leiding goed schoonmaken. Mochten deze tips niet helpen of je hebt geen zin in vieze handen, dan is het tijd om een vakman in te schakelen. Als je contact opneemt met je lokale vakman, wordt je probleem vaak diezelfde dag nog opgelost. Dit is uiteraard afhankelijk van de ernst van het probleem. Wacht zeker niet te lang, een verstopping kan snel verergeren en als je het laat zitten kan het ook ongedierte aan gaan trekken die afkomen op stilstaand water. Dan ben je nog verder van huis. De vakman reinigt je leidingen en zorgt ervoor dat alles wat de verstopping veroorzaakt verwijdert wordt. Hij zal ook laten zien wat de verstopping heeft veroorzaakt en daarbij tips geven hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen, een verstopte gootsteen is namelijk bijna altijd te voorkomen.

Verstopte leidingĀ 

Bij iedere verstopte leiding is het zaak om zo snel mogelijk te handelen, het kan je dagelijks leven behoorlijk ontwrichten. Gelukkig weet de vakman hier wel raad mee en helpt hij je vaak dezelfde dag nog van je probleem af. Mocht dit niet lukken, dan zal hij alsnog proberen om je zo snel mogelijk van je probleem af te helpen om erger te voorkomen.